Ugrás a fő tartalomra

4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.


+36 (44) 452 433

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 30.
Barkován Ferenc

    3. Szakmai Nap

    A Mátészalkai Szakképzési Centrum „Minden ami 45 perc” rendezvénysorozatának 3. állomásaként a Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában szakmai napot tartott „Rugalmas tanulási utak” címmel. A találkozó kiemelt célja volt, hogy az általános iskolák pedagógusai, a családsegítő- és szociálpedagógiai szakemberek megismerhessék az egyéni tanulási utakat, melyek azon fiatalok számára nyújtanak segítséget és lehetőséget, akikkel munkájuk során találkoznak.

    3. Szakmai Nap

    A rendezvényt Rostás János a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja és Kiss Zoltánné a MSZC Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója nyitotta meg. A rugalmas tanulási utak körébe tartozó képzések- Dobbantó, Műhelyiskola és az Orientációs program- a fokozott támogatást igénylő, az iskolarendszerbe egyéni tanulási igényekkel együtt belépő fiatalokat célozza meg. Ezen képzési típusokban a megszokottól eltérő pedagógia módszerekkel, mentori szemlélettel találkoznak a tanulók. A téma ismerete kiemelt fontosságú az oktatási tevékenységben közreműködő valamennyi szereplő számára, akár a tanórai kereteken belül találkozik tanulási nehézséggel küzdő diákokkal, akár az előmenetelében bizonytalan, illetve hátránnyal induló tanulók problémáival foglalkozó szakember. A rugalmas tanulási utak lehetővé teszik a tanuló számára, hogy saját, egyéni ütemében, érdeklődésének és képességeiknek megfelelően tanulhasson, szabadon mozogva az oktatás, képzés és munkaerőpiac világa között. A rugalmasság az időkereteket és az oktatás struktúráját, illetve a pedagógiai módszert is érinti. A rugalmas időkeretek, részidőben történő oktatás, vagy alternatív módszerek alkalmazása lehetővé teszik, hogy azok a fiatalok is visszatérhessenek az iskolarendszerbe, akiknek az életben különböző nehézségeik vannak. A rendezvényen részt vettek a térség  gyermekvédelmi tevékenységet végző szakemberek, családgondozók, lakásotthonok munkatársai, valamint a környező általános iskolák pedagógusai, a társintézményeink képviselői. A különleges bánásmódot igénylő, tanulási-, magatartási-, és alacsony társadalmi státuszból eredő problémákkal küzdő diákok szakmatanulásának támogatásáról Forgács István, az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. irodavezetője tartott előadást. A rugalmas tanulási utak tapasztalatairól Kallós Angéla a Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola, illetve Kiss László a Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium intézményvezetői, továbbá Szalay Szabolcsné oktató adott átfogó képet. „Rugalmas tanulási utak megvalósítása a Mátészalkai Szakképzési Centrumban” címmel Végh Attila, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója mutatta be a képzési típusokat. A szakmai fórumon lehetőség nyílt nem csupán tapasztalatcserére, hanem a kapcsolatok építésére, a gyermekvédelemben dolgozókkal való szoros együttműködésre. Közös feladat, hogy minden tanuló számára megtaláljuk azt a képzési formát, mely az életkörülmények vagy tanulási nehézségek mellett biztosítja számukra a szakma – vagy részszakma – elsajátításának, ezzel együtt a munkaerőpiaci elhelyezkedés lehetőségét.

    Köszönjük a lebonyolításban való segítő közreműködését a Bethlen vezetőinek és munkatársainak!

    GALÉRIA

    I. Szakmai Nap

    1szakmainap6.jpg
    1szakmainap1.jpg
    1szakmainap5.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Honvéd Kadét program indul a Mátészalkai Szakképzési Centrumban

    Honvéd Kadét program indul a Mátészalkai Szakképzési Centrumban

    A Magyar Honvédség vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred és a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium között együttműködési megállapodás aláírására került sor, melynek értelmében intézményünk csatlakozik a honvéd kadét programhoz.

    2024. júl. 3.
    Barkován Ferenc
    Országos elismerés a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárjának

    Országos elismerés a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárjának

    A Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárjának, Rostás János Tibornak a munkáját Magyar Mentésügyért Emlékéremmel ismerte el az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az eseménynek az Országház adott otthont.

    2024. máj. 31.
    Pótor Melinda
    Centrum Futsal VII. Országos Döntő

    Centrum Futsal VII. Országos Döntő

    Befejeződött a Centrum Futsal VII. Országos Döntője, amin rendkívül izgalmas, profi színvonalú játékot láthattunk. A kisvárdai futsal csapat 120 csapat közül lett a legjobb. Fantasztikus játékukat Nyírbátorban, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnokában szervezett országos eseményen mutatták meg.

    2024. ápr. 22.
    Frissmédia.hu


    KIMIKK
    Carl Zeiss Vision Hungary Kft.CarXpert Autó szervizDSC2000 Kft.Eldorado Restaurant Pizza Word&Caffe GEMTECH AKADÉMIAHajdu Coop ZrtLedozé KftMSK HungaryPisti ÉtelbárjaRózsa és Fiai Kft.Tovább
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Mátészalkai Szakképzési Centrum

        4700 Mátészalka, Kölcsey utca 12.

      • Telefon: +36 (44) 452 433

        E-mail: titkarsagvezeto@mateszc.hu

        OM azonosító: 203059

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/001620


      2024Mátészalkai Szakképzési Centrum